środa, 15 października 2014

Na grzyby - w aromatów pełen las


Grzyby to bogactwo smaku i aromatu. Według mnie ich dodatek z każdego dania robi kulinarną ucztę. Ponadto są niskokaloryczne i bogate w składniki odżywcze - czyli połączenie idealne! Zobaczcie co grzyby mają w środku i dlaczego warto włączyć je do swojej diety.
Bardzo lubię grzybobranie, szczególnie kiedy kończy się ono chociażby małym sukcesem w postaci kilku kapeluszy wystających z koszyka. Wtedy już wiem, co będzie potem. Będę mogła wykorzystać znalezione skarby w kuchni i przygotować zupę, rybę, mięso lub sos z nimi w roli głównej. Uwielbiam te jesienne dania.
Grzyby są pyszne, są wspaniałym dodatkiem do bardzo wielu potraw, które potrafią zmienić w kulinarne dzieła sztuki. Co więcej - grzyby, choć mało z tego znane, są pożyteczne dla zdrowia! Zrobię dziś małą analizę tego, co w sobie mają, na co mogą pomóc i kiedy powinno się ich unikać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz